Novetats/notícies

29/04/2019

THANK YOU FOR COMING!

Thank you everyone for making today’s afternoon a warm, nice, funny and didactic afternoon… and all that in English!

Gràcies a totes i tots per fer de la tarda d’avui una estona agradable, compartida, engrescadora, educativa…  i tot en anglès!!

 

02/04/2019

THIS YEAR AGAIN!!

We’re doing it again! Next Tuesday, 29th April, 2019 in Alella’s Adult’s school…
 
We organised a tour around Barcelona in English. It’s a tour about Barcelona Modernista and we’ll visit different places where we’ll find this architectural and decorative art style which arose in different countries all over the world by the end of the 19th century.
 
The price is 5€ (it may change according to the number of assistants) and the inscription period closes the 24th April 2019..

 

El proper dilluns 29 d’abril de 2019, a l’Escola d’Adults d’Alella… ho tornem a fer!!!

Hem organitzat una sortida “turística” per la ciutat de Barcelona, en anglès. En concret es tracta d’una Ruta  Modernista per la ciutat, visitant diversos punts on trobarem aquest estil arquitectònic i de les arts decoratives, que va esclatar a diversos països del món a finals del segle XIX.

El preu inicial és de 5€/persona (pot variar en funció de les persones assistents), i el termini per inscriure’s és el 24/04/2019. 

01/04/2019

VACANCES DE SETMANA SANTA 2019

El CFA Alella-Espai Actiu romandrà tancat per vacances de Setmana Santa, del 15 d’abril al 22 d’abril de 2019, ambdós inclosos.

Les classes es reprendran el dimarts 23 d’abril de 2019 en l’horari habitual.

07/01/2019

L’ESPAI ACTIU US DESITJA UN BON ANY 2019

L’equip de professorat i de direcció del CFA Alella-Espai Actiu us desitja que tingeu un molt bon any 2019 i que tots els vostres anhels i voluntats es facin realitat.

28/11/2018

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Aquest curs cal renovar el Consell Escolar de Centre. És per això que us proposem el següent calendari:
– Fins el 4 de desembre de 2018, a les 20h: Recepció de candidatures.
– Dia 5 de desembre de 2018: Proclamació de candidates i candidats
– Dia 12 de desembre de 2018: Eleccions dels Representats de l’alumnat al Consell Escolar de Centre (Horari de votació de 17 a 21 hores a la Sala Biblioteca de l’Escola)
Cal tenir en compte:
– El nombre de representants de l’alumnat és de 2 persones.
– Si esteu interessats en ser candidat o candidata, heu d’enviar un correu electrònic a aquesta mateixa adreça indicant el vostre interès, nom complet i curs.
– Entre el dia 6 i el 10 de desembre de 2018 rebreu un correu amb les candidatures presentades, i també s’exposaran en el taulell d’anuncis de l’Escola.
– Per a poder votar us haureu d’identificar com a alumne/a de l’Escola.

 

09/05/2018

MEETING POINT  

We will meet next monday, 14th of may in front of Catedral de Barcelona to start our visit to the Gothic quarter. Till then!

Ens trobem el proper dilluns 14 de maig, a les 19 h. davant de la Catedral de Barcelona, per començar la nostra visita al Barri Gòtic. Fins llavors!

 

TRIP TO BARCELONA (IN ENGLISH!)

barri gotic

On Monday, 14th of May our school is going on a trip to Barcelona. We are meeting in front of the Cathedral and we are going to find out some secrets and interesting facts about our own city with the help of a specialised guide. He will take us to the Roman Barcino and the gothic Barcelona in a private tour. This tour will take us two hours and it will be completely in English so it will be a total immersion for us!

Dilluns, 14 de maig, la nostra escola se’n va d’excursió a Barcelona. Ens reunirem al davant de la catedral i descobrirem els secrets i els fets més interessants de la nostra ciutat amb l’ajuda d’un guia especialitzat. Ens portarà de viatge a la Barcino romana i a la Barcelona gòtica en un tour privat que durarà dues hores i serà completament en anglès. Serà una immersió total per nosaltres!

23/03/2018

VOLEM SABER LA VOSTRA OPINIÓ!

logo CFA espai actiu

Des de l’Escola i des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alella volem conèixer quines necessitats teniu pel que fa a formació d’adults.

Per tal de poder adaptar els cursos que s’ofereixen des del CFA-Espai Actiu, a les vostres necessitats i demandes, us proposem que col·laboreu amb nosaltres tot contestant aquesta petita  ENQUESTA, la qual ens ajudarà molt per a elaborar una oferta formativa que respongui a aquestes necessitats.  

No ho dubtis: PARTICIPA!!

20/03/2018

VACANCES DE SETMANA SANTA 2018

El CFA Alella-Espai Actiu romandrà tancat per vacances de Setmana Santa, del 26 de març al 2 d’abril de 2018, ambdós inclosos.

Les classes es reprendran el dimarts 3 d’abril de 2018 en l’horari habitual.

18/12/2017

VACANCES DE NADAL

El CFA Alella-Espai Actiu romandrà tancat per vacances de Nadal, del 22 de desembre de 2017, fins el 7 de gener de 2018, ambdós inclosos.

2/10/2017

ATURADA GENERAL DIMARTS 3 D’OCTUBRE DE 2017

EL CFAA ESPAI ACTIU s’ha adherit a l’aturada general d’aquest dimarts 3 d’octubre a proposta de la Taula per la Democràcia, de la mateixa manera que l’Ajuntament d’Alella -titular del centre- i Suara Cooperativa, gestor de l’equipament.

Per aquest motiu, l’escola romandrà tancada.
Davant d’aquesta situació excepcional, i per tal de preservar la seguretat de totes les persones, us suggerim que no vingueu a l’Escola aquest dimarts 3 d’octubre.
Us preguem disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

 

17/04/2017

DATES PROVES FINALS ANGLÈS

NIVELL II (A.2.1)

24 DE MAIG  (DIMECRES) …….. PROVA ORAL

29 DE MAIG (DILLUNS) ………… PROVA ESCRITA

31 DE MAIG (DIMECRES) ……… TUTORIA FINAL (DUBTES, CONSULTES)

06/03/2017

SETMANA DE L’ORIENTACIÓ EDUCATIVA “TRIA LA VIA”

cartell Tria-la-Via

L’Espai Actiu participarà el proper divendres 17 de març en la la Setmana “Tria la Via” explicant què oferim des de l’Escola a les persones que volen completar la seva formació, volen millorar les seves competències, volen millorar la seva ocupabilitat o, senzillament, volen reprendre els seus estudis.

espai-actiu_cartell

 

09/02/2017

VOLUNTARIAT PER LA LLENGÜA 2017

Aquest mes de març comença una nova edició del programa de parelles lingüístiques Voluntariat per la llengua que promou l’Ajuntament d’Alella des de 2005 amb l’objectiu de facilitar un espai de trobada entre voluntaris/es lingüístics que volen ensenyar a parlar la llengua catalana i d’altres persones aprenentes que volen millorar la seva fluïdesa verbal. Enguany el programa comença el 16 de març, amb la reunió de voluntaris i aprenents, i finalitza a mitjan juny.

Per participar com a aprenent/a o voluntari/a cal formalitzar la inscripcions del 20 de febrer al 10 de març a la Regidoria d’Educació, emplenant els documents que trobareu a continuació, i fent-los arribar presencialment al Centre de Formació d’Adults-Espai Actiu, situat a les antigues Escoles Fabra, en horari de dimarts a dijous, de 18 a 20h, o a través del correu electrònic alella.educació@alella.cat

Sol·licitud d’alta aprenent/a

Sol·licitud d’alta voluntari/a

Les persones interessades també poden emplenar amb les seves dades els fulletons que trobaran a les urnes de Voluntariat per la Llengua instal·lades a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia, Can Lleonart i l’OAC.

El dijous 16 de març de 2017 a les 18h es farà l’acte de presentació de les parelles i explicacions del programa a la sala polivalent de les antigues Escoles Fabra.

Més informació a la Regidoria d’Educació tots els dies, de 8.15 a 14h (93 555 23 39 ext. 104) o bé enviar un correu electrònic a alella.educació@alella.cat o a espaiactiu@suara.coop

 

06/02/2017

Han estat convocades les proves de català corresponents al curs 2016-2017. Us en fem un resum. Trobareu tota la informació en el següent enllaç:

http://llengua.gencat.cat/ca/serveis/acreditacio_coneixements/certificats_de_catala/convocatoria_de_proves/

CONVOCATÒRIA PROVES DE CATALÀ 2017

Terminis de sol·licitud d’inscripció i pagament

       * Presentació de sol·licituds: del 2 al 21 de febrer de 2017.
 • Pagament: des del 2 de febrer fins a les 22 h del 22 de febrer de 2017.
 • Data de publicació de la llista provisional de sol·licituds admeses i excloses: 6 de març de 2017.
 • Període d’esmena de la llista provisional: del 7 al 17 de març de 2017.
 • Data de publicació de la llista definitiva de sol·licituds admeses i excloses: 30 de març de 2017.

Calendari de proves i localitats d’examen

Localitats i dates previstes per a la convocatòria de l’any 2017:

 • Certificat de nivell bàsic de català (A2) Localitats: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Perpinyà. Data de la prova escrita: 10 de juny de 2017. Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.
 • Certificat de nivell elemental de català (B1) Localitats: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Perpinyà. Data de la prova escrita: 3 de juny de 2017. Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.
 • Certificat de nivell intermedi de català (B2) Localitats: Barcelona, Fraga, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Perpinyà. Data de la prova escrita: 6 de maig de 2017. Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.
 • Certificat de nivell de suficiència de català (C1) Localitats: Barcelona, Figueres, Fraga, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilanova i la Geltrú i Perpinyà. Data de la prova escrita: 27 de maig de 2017. Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.
 • Certificat de nivell superior de català (C2) Localitats: Barcelona, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilafranca del Penedès. Data de la prova escrita: 13 de maig de 2017. Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.

Nota relativa a la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans

La Gramàtica de la llengua catalana, publicada el novembre de 2016, és la gramàtica oficial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), continuadora de la normativa gramatical que va establir Pompeu Fabra i que ara es presenta més completa i actualitzada. Es tracta d’una obra adreçada a professionals i es preveu que  la versió  adreçada al públic en general es publicarà el 2018.  Per aquesta raó no s’espera que en la propera convocatòria els examinands coneguin les novetats ni n’apliquin els canvis de caràcter normatiu.

Tot i així la nova gramàtica és vigent. Per aquest motiu en la correcció dels textos de l’àrea d’expressió escrita es consideraran adequades tant les solucions anteriors com les actuals. En les àrees de gramàtica o ús de la llengua no es demanen aspectes que hagin sofert un canvi de validesa normativa.

El grau de domini de la norma que s’espera que l’examinand demostri d’acord amb el nivell del certificat no ha canviat.

Remarques sobre el contingut de la nova gramàtica i l’avaluació de la norma en les proves de la DGPL

La nova gramàtica bàsicament amplia i detalla la norma existent, perquè incorpora aspectes que no hi quedaven recollits, usos sancionats per la tradició i l’ús social (mitjans de comunicació) que encara no tenien reconeixement normatiu i també aportacions ulteriors fetes per lingüistes de prestigi.

En aquest sentit, el contingut de la nova gramàtica implica pocs canvis en els criteris de correcció gramatical de les proves dels certificats de català, atès que ja s’hi tenien en compte els usos lingüístics consolidats i les aportacions d’altres estudiosos recollides en diferents obres i manuals de gramàtica.

16/01/2017

CALENDARI DE LES PROVES ACCÉS A UNIVERSITAT 2017

PROVES PER A MÉS GRANS DE 25 ANYS 2017
Matrícula de les proves Del 15 al 28 de febrer (ambdós inclosos)
Últim dia de pagament i lliurament de documentació 1 de març
Proves per a més grans de 25 anys (fase general) 22 d’abril
Proves per a més grans de 25 anys (fase específica) 29 d’abril
Publicació dels resultats de les proves 23 de maig
Sol.licitud de revisió de les proves Del 23 al 25 de maig (ambdós inclosos)
Publicació resultats revisió 13 de juny
Lliurament certificats resultats 13 de juny

12/09/2016

A T E N C I Ó !!

Ampliem el període de matrícula!!! fins a final de mes, o fins que no hi hagin places disponibles.

29/08/2016

AQUESTA SETMANA COMENÇA LA MATRICULACIÓ DEL CURS 2016-2017 A L’ESPAI ACTIU!

Aquest divendres dia 2 de setembre s’inicia el període de matriculació al CFA d’Alella, l’Espai Actiu.

Encara tenim algunes places lliures. Afanya’t!

Tota la informació i documentació a la pestanya de “Matriculació curs 2016-2017” accedeix clicant AQUÍ

13/06/2016

NOVETAT!

EL CURS 2016-2017 L’ESPAI ACTIU ESTRENA UNA NOVA P.D.I. (PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA)

Aquest proper curs 2016-2017 el CFA Alella Espai Actiu fa una passa més en la seva aposta per les TIC i la modernització. Una nova PDI (Pissarra Digital Interactiva) ha estat instal·lada en una de les aules de l’Escola. Aquesta tecnologia ens permetrà millorar la qualitat de la docència pel que fa als elements tecnològics.

imatge PDI-2                                                                               imatge PDI-1

31/03/2016

VISITA AL MUSEU DE LES MATEMÀTIQUES DE CATALUNYA (MMACA) DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT

El  dimecres 6 d’abril de 2016, a les 18h, el CFA Alella “Espai Actiu”, farem una visita al Museu de les Matemàtiques de Catalunya (mmaca)

Visita guiada a l’Exposició permanent “EXPERIÈNCIES MATEMÀTIQUES” del MMACA a Cornellà.

mmaca_logo

El Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat es troba situat al parc de Can Mercader, a la carretera de l’Hospitalet de Llobregat, davant del barri d’Almeda.

 Adreça: Palau Mercader, Parc de Can Mercader, Carretera Hospitalet, s/n, 08940 Cornellà de Llobregat, Barcelona.
La visita és oberta a tothom i tothom hi és benvingut. Si hi esteu interessats/des contacteu amb el Jaume Gomis, al correu espaiactiu@suara.coop

29/03/2016

SORTIDA A LA CASA-MUSEU VERDAGUER

Aquest proper dissabte 2 d’abril, l’Espai Actiu ha organitzat una sortida a la  Casa Museu Verdaguer a la població de Folgueroles (Osona).

La sortida és oberta a tothom i tothom hi és benvingut!

Visitarem la casa on el poeta Jacint Verdaguer va passar els dos primers anys de la seva vida. La cambra i la cuina ens mostren com vivia la gent de la seva època. L’audiovisual ens descobreix la dramàtica i apassionant vida del poeta que va posar les bases de la llengua catalana moderna  amb llibres com L’Atlàntida i Canigó.

Si vols venir posa’t en contacte amb el Jaume Gomis o amb l’Oriol Sánchez, o escriu un correu a: espaiactiu@suara.coop

casa museu verdaguer

03/03/2016

NOU!!        

Preguntes freqüents PROVA ACCÉS CFGS-2016

02/03/2016

CONVOCATÒRIES DE LES PROVES DEL CURS 2015-2016 (actualització)

PROVES D’ACCÉS A CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR, CONVOCATÒRIA 2016

Calendari

Inscripció: a partir de les 9 h del 10 de març fins al 17 de març de 2016

Pagament de la taxa: fins al 18 de març de 2016 (abans de les 22 h)

Presentació de la documentació a l’institut: de l’11 al 18 d’abril de 2016 (dins l’horari de registre)

Llista provisional d’admesos i exclosos: a partir del 22 d’abril de 2016

Presentació de la documentació complementària a l’institut: del 25 al 27 d’abril de 2016 (dins l’horari de registre)

Llista definitiva d’admesos i exclosos: a partir del 29 d’abril de 2016

Part comuna de la prova: 9 de maig de 2016

15:30 h Verificació de la identitat dels aspirants
16:00 h Primer bloc: llengües catalana i castellana
18:00 h Descans
18:30 h Segon bloc: llengua estrangera (anglès, francès o alemany) i matemàtiques

Part específica de la prova: 10 de maig de 2016

15:30 h Verificació de la identitat dels aspirants
16:00 h Matèries específiques triades

Qualificacions provisionals: a partir del 23 de maig de 2016

Termini per presentar reclamacions a l’institut: del 24 al 26 de maig de 2016 (dins l’horari de registre)

Qualificacions definitives i emissió de certificats: a partir del 30 de maig de 2016

Teniu tota la informació a:

http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-acces/gs-fp/

Enllaç a la pàgina d’inscripció a la prova:

http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-acces/gs-fp/inscripcio/

22/02/2016

ALUMNES DE CATALÀ DE L’ESCOLA D’ADULTS PARTICIPEN AMB ELS SEUS POEMES EN EL DIA INTERNACIONAL DE LA PAU CELEBRAT A LA LLAR  D’INFANTS “ELS PINYONS”

El passat 29 de gener, el Coordinador de l’Escola d’Adults passà la tarda amb els nens i nenes de la Llar d’infants municipal “Els Pinyons”, llegint dos poemes dedicats a la Pau, penjant-los més tard a l’Olivera de la Pau que hi ha la mateixa Llar, i que havien escrit dues alumnes de català de l’Escola d’Adults.

Aquests són els poemes:

EN PAU I LA PAU

“Mama, on és la pau?”
Diu en Pau
“La pau és a tot arreu”
Diu la mare.
La pau és al cel,
a les muntanyes,
al mar,
als estels,
al silenci,
als teus ulls,
al teu somriure…
“La pau és a tot arreu”

INMA MIRÓ

 
 
PAU PER SEMPRE
 
Quan les armes ja no hi siguin a cap cau
i l’odi d’aquest món foragitat
l’amable ombra del colom enramat
majestuosa es retallarà dalt del cel blau.
 
Nostres veus al vent anunciarem
escampant al món eixa notícia
que la pau, per fi, és la primícia
perquè els homes és de sempre el que volem.
 
Pau al món, avui, ara i eterna
nostres cors en peu, plens d’alegria
despullem la nostra ment de melangia
i abracem-nos en ànima fraterna.
 
ALBA CONILL

05/02/2016

CONVOCATÒRIES DE LES PROVES DEL CURS 2015-2016

NIVELLS DE CATALÀ

Terminis de sol·licitud d’inscripció i pagament

 • Presentació de sol·licituds: del 5 al 24 de febrer de 2016.
 • Pagament: des del 5 de febrer fins a les 22h del 25 de febrer de 2016.
 • Data de publicació de la llista provisional de sol·licituds admeses i excloses: 7 de març de 2016.
 • Període d’esmena de la llista provisional: del 8 al 18 de març de 2016.
 • Data de publicació de la llista definitiva de sol·licituds admeses i excloses: 31 de març de 2016.

Calendari de proves i localitats d’examen

Localitats i dates previstes per a la convocatòria de l’any 2016:

 • Certificat de nivell bàsic de català (A2)
  Localitats: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Perpinyà.
  Data de la prova escrita: 11 de juny de 2016.
  Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.
 • Certificat de nivell elemental de català (B1)
  Localitats: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Perpinyà.
  Data de la prova escrita: 4 de juny de 2016.
  Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.
 • Certificat de nivell intermedi de català (B2)
  Localitats: Barcelona, Fraga, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilanova i la Geltrú i Perpinyà.
  Data de la prova escrita: 7 de maig de 2016.
  Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.
 • Certificat de nivell de suficiència de català (C1)
  Localitats: Barcelona, Figueres, Fraga, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Perpinyà.
  Data de la prova escrita: 28 de maig de 2016.
  Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.
 • Certificat de nivell superior de català (C2)
  Localitats: Barcelona, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilanova i la Geltrú.
  Data de la prova escrita: 14 de maig de 2016.
  Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.

Enllaç a tota la informació:

http://llengua.gencat.cat/ca/serveis/acreditacio_coneixements/certificats_de_catala/convocatoria_de_proves/

PROVES D’ACCÉS A LA UNIVERSITAT PER A MÉS GRANS DE 25 I 45 ANYS

Terminis de sol·licitud d’inscripció i pagament

CALENDARI PAU més grans de 25 i 45 anys 2016
Matrícula de les proves Del dimecres 17 de febrer al dilluns 29 de febrer 
Últim dia de pagament i lliurament documentació Dimarts 1 de març
PAU més grans de 25 anys (fase general) Dissabte 30 d’abril
PAU més grans de 25 anys (fase específica) Dissabte 7 de maig
Publicació dels resultats de les proves Dimarts 24 de maig
Sol.licitud de revisió de les proves Dimarts 24, dimecres 25, dijous 26 de maig
Publicació resultats revisió Dimarts 21 de juny
Lliurament certificats resultats Dimarts 21 de juny

Enllaç a tota la informació i a la inscripció a les proves:

ACCESNET

 

 

 

 

 

 

 

 

Avís legal                             Política de privacitat

Anuncis